ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK

 

Ezeket az üzleti feltételeket az összes idevonatkozó törvény és rendelet felülírja.
Ha az alábbiakkal nincs összhangban, vagy attól eltér, mindig a törvények és 
rendeletek szerint kell eljárni.

I. Felelősségvállalás
A www.keksziget.hu  folyamatosan frissíti és ellenőrzi a honlapon szereplő információkat, azonban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.
A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék részletoldala tartalmazza. A részletoldalon feltüntetett információk téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
II. Megrendelés
A vásárló a megrendelni kívánt termékeket a weboldalon a virtuális bevásárlókosárba helyezéssel állíthatja össze. A termék melletti "Kosár" gombra kattintva lehet elindítani a megrendelés folyamatát. A megrendelés akkor minősül vásárlásnak, ha a felhasználó a megrendelést véglegesíti, majd a megrendelés tényéről a www.keksziget.hu a vásárlót e-mailben értesíti és kéri, hogy igazolja vissza megrendelését az e-mailben szereplő linkre kattintással.
III. Vételár és fizetési feltételek
A weboldalon található termék mellett feltüntetett vételár tartalmazza az Általános Forgalmi Adót, és külön feltüntetve a szállítás költségét. A termék vételára az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes és csak akkor válik véglegessé, ha a vásárló a megrendelést követően az online fizetési módozatok közül választva a vételárat kiegyenlítette a www.keksziget.hu felé.
Ha a megrendelt termék vételárát a vásárló  átutalással egyenlíti ki, akkor a termék átvételekor a vásárlónak semmilyen fizetési kötelezettsége nincs, sem a www.keksziget.hu sem a szállítmányozó felé. Amennyiben a megrendelt terméket a vásárló utánvéttel kívánja kifizetni, akkor azt a termék átvételekor készpénzben kell megtennie.
IV. Az online fizetés menete
A weboldalon a virtuális kosár tartalmának, azaz az abba helyezett termék(ek) kiválasztásának véglegesítését követően a vásárló fizetési módozatot választ, mely választás után a vásárló pénzügyi lépései az érvényben lévő adatvédelmi törvények és szabályozások betartása mellett már nem a webáruházunk felületén, hanem a vásárló saját banki felületein történik.
V. Az elállási jog (Visszavásárlási garancia)
A vásárló a termék átvételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben a www.keksziget.hu a vásárló által kifizetett termék vételárát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és a termék visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatéríti.
A www.keksziget.hu kizárólag eredeti, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén, számla ellenében köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből, illetve a számla hiányából eredő költségek a vásárlót terhelik. A vásárló köteles viselni a termék visszaszolgáltatásából eredő költségeket (így az újbóli szállítás díját). A www.keksziget.hu követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
VI. Szavatosság, jótállás
A www.keksziget.hu szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben, valamint a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak irányadóak.
A vásárlási és szállítási feltételekben nem rögzített kérdésekben a mindenkori hatályos Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak.
VII. Adatvédelem
A www.keksziget.hu a weboldal felhasználói által közölt adatokat bizalamasan kezeli, és mindenben eleget tesz a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásainak.
A www.keksziget.hu kizárólag olyan információt kér a megrendelés során, amely a szállítás és fizetés lebonyolításához feltétlenül szükséges.
A felhasználó a jogszerűtlen adatkezelés esetén tiltakozhat, vagy adatvédelmi biztoshoz fordulhat jogorvoslatért. Felhasználók banki adatai nem kerülnek www.keksziget.hu birtokába, és semmilyen körülmények között sem hozzáférhetőek, mert a bank és a webáruház közötti internetes kapcsolat csak és kizárólag a webáruházból a banki kezdő oldalra történő átlépést teszi lehetővé.
VIII.Szerzői jogok
A www.keksziget.hu oldalán megjelenő szöveges és képi tartalmak szellemi terméknek minősülnek, ezért a weboldalon megjelenített tartalom bárki által bármilyen publikus célra történő felhasználása kizárólag a www.keksziget.hu előzetes írásbeli engedélye alapján lehetséges. Minden egyéb eset jogi lépéseket von maga után.

 

NzA1Z